Spring naar content

Wij helpen u graag bij het vinden van een sieraad dat bij u past.

Anita het juweel over ons

Anita koos na het afronden van het VWO voor een creatieve beroepsopleiding. Tijdens de opleiding goudsmeden aan de Vakschool in Schoonhoven bleek al snel dat haar talent ligt bij het ontwerpen en maken van sieraden. Na in Amsterdam voor een groot juweliershuis gewerkt te hebben, richtte ze in 1985 goudsmederij-juwelier het Juweel op.

Na al die jaren adviseert Anita haar klanten nog steeds met veel plezier bij een aankoop of het vermaken van sieraden en familiestukken. Hierbij zorgt ze dat het in de sfeer, stijl en persoonlijkheid van de klant past.

"Ik realiseer me dat ik waardevol werk doe. Ik mag andere mensen gelukkig maken met de aanschaf van een sieraad dat ze dierbaar zal worden of met het repareren of vermaken van een bestaand sieraad waar al een herinnering bij hoort. Daar wordt zowel de klant als ik blij van!"

Pien het juweel over ons

Pien is sinds 2016 de rechterhand van Anita. Ze heeft haar eindstage van de opleiding goudsmeden aan de Vakschool in Schoonhoven gelopen bij het Juweel en is er daarna blijven werken.

De combinatie van het ambacht samen met het klantencontact is haar op het lijf geschreven. Pien geeft graag adviezen en denkt mee met de klant tijdens een ontwerpproces.

"In mijn ogen is een sieraad van een klant iets heel persoonlijks. Bijna altijd heeft het sieraad een verhaal. Ik vind het daarom bijzonder dat de klanten mij vertrouwen wanneer ik hun sieraad repareer of vermaak. Het doet mij veel plezier wanneer een klant blij is met het eindresultaat."

Nadieh het Juweel over ons

Nadieh is in 2020 onderdeel geworden van het team. Ze is geen onbekende, want ze heeft tijdens de opleiding Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven stage gelopen bij Het Juweel. Daarnaast is ze een oud-klasgenoot van Pien.

De combinatie van het ambacht en het klantencontact is wat Nadieh heel prettig vindt. Naast het geven van adviezen, denkt ze graag samen met de klant mee over een ontwerp of oplossing.

"Veel sieraden hebben een verleden en vertellen een mooi verhaal. Ik vind het fijn dat klanten mij vertrouwen als ik hun sieraden mag repareren of vermaken. Het hoeft niet altijd een groot project te zijn, soms is een juist advies of even meedenken al iets waar de klant op dat moment naar opzoek is. Mijn doel is dan ook dat iedere klant met een glimlach en een gerust hart de deur uit loopt."

DSC_0198 Petra

Petra heeft destijds haar Edelmetaalbewerking en Juweliersdiploma gehaald. Hierna heeft zij samen met Anita de opleiding goudsmeden aan de Vakschool Schoonhoven afgerond. Petra heeft ook meegeholpen bij het opstarten van Het Juweel in 1985.

Na deze opleiding heeft ze 10 jaar in diverse Juwelierszaken gewerkt in de verkoop en daar haar werkervaring opgedaan. Daarna is ze voor een tijd in een totaal andere branche terechtgekomen.

“Nu weer terug van weggeweest en het is net of ik hier altijd al heb gewerkt, zo vertrouwd. Het is voor mij zo bijzonder om klanten te mogen adviseren. Tevens ben ik blij om samen te werken in zo gezellig team waar iedereen zo gemotiveerd is, wie wil dat niet!”

Anouk ons team

Anouk volgt de opleiding Basis Goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven en loopt nu haar eindstage bij ons.

“Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik mijn creativiteit graag wil uiten door middel van werken met mijn handen. Ik leer tijdens mijn stage verschillende reparaties uit te voeren en klanten zo goed mogelijk advies te geven.”

Scroll naar boven