Spring naar content

Wij helpen u graag bij het vinden van een sieraad dat bij u past.

Anita het juweel over ons

Anita koos na het afronden van het VWO voor een creatieve beroepsopleiding. Tijdens de opleiding goudsmeden aan de Vakschool in Schoonhoven bleek al snel dat haar talent ligt bij het ontwerpen en maken van sieraden. Na in Amsterdam voor een groot juweliershuis gewerkt te hebben, richtte ze in 1985 goudsmederij-juwelier het Juweel op.

Na al die jaren adviseert Anita haar klanten nog steeds met veel plezier bij een aankoop of het vermaken van sieraden en familiestukken. Hierbij zorgt ze dat het in de sfeer, stijl en persoonlijkheid van de klant past.

"Ik realiseer me dat ik waardevol werk doe. Ik mag andere mensen gelukkig maken met de aanschaf van een sieraad dat ze dierbaar zal worden of met het repareren of vermaken van een bestaand sieraad waar al een herinnering bij hoort. Daar wordt zowel de klant als ik blij van!"

Pien het juweel over ons

Pien is sinds 2016 de rechterhand van Anita. Ze heeft haar eindstage van de opleiding goudsmeden aan de Vakschool in Schoonhoven gelopen bij het Juweel en is er daarna blijven werken.

De combinatie van het ambacht samen met het klantencontact is haar op het lijf geschreven. Pien geeft graag adviezen en denkt mee met de klant tijdens een ontwerpproces.

"In mijn ogen is een sieraad van een klant iets heel persoonlijks. Bijna altijd heeft het sieraad een verhaal. Ik vind het daarom bijzonder dat de klanten mij vertrouwen wanneer ik hun sieraad repareer of vermaak. Het doet mij veel plezier wanneer een klant blij is met het eindresultaat."

stan website

Stan is een gedreven jongeman die een ding zeker wist. Hij moest en zou een goudsmid worden. Dus was hij erg blij toen hij afstudeerde aan de Vakschool. Met veel ambitie en enthousiasme beoefent hij zijn vak bij Het Juweel.

Met visie op de toekomst en passie voor het ambacht zit hij het liefst achter de werkbank. Met veel vindingrijkheid, creativiteit en humor zoekt hij hand in hand met de klant naar een passende oplossing.

Zijn motto: Vuile handen maken mooi werk!

Foto Dirkje site

Dirkje volgt de opleiding tot Goudsmid versneld aan de Vakschool in Schoonhoven. Momenteel loopt ze stage bij ons om haar kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen en met deze kennis haar meesterproef af te ronden.

"Ik heb altijd al een passie gehad voor het creëren van sieraden om hierin mijn creativiteit te uiten, van concept tekening naar het werkproces tot eindresultaat. Tijdens mijn stage leer ik niet alleen reparaties uit te voeren, maar ook om klanten zo goed mogelijk te adviseren. Ik geniet van de uitdagingen die deze stage met zich meebrengt en ik ben dankbaar voor de kans om mijn vaardigheden te ontwikkelen en zo mijn traject naar de meesterproef samen met vakmensen te bewandelen."

Scroll naar boven